Ρυζεμπορική
Scroll Top

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Ιστορία της Εταιρείας

Ο εύφορος κάμπος του νομού Σερρών, τόπου καταγωγής του ιδρυτή, Θωμά Τρέντσιου, και οι αγροτικές καταβολές του, υπήρξαν το έναυσμα για την ίδρυση της Ρυζεμπορικής το 1993.

Αρχικό αντικείμενο της “Θ. Τρέντσιος Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε”, με διακριτικό τίτλο “Ρυζεμπορική”, υπήρξε το χονδρικό εμπόριο ελληνικών ρυζιών. Η συνεχής ανοδική πορεία της εταιρείας δημιουργεί, λίγο αργότερα, την ανάγκη επέκτασης της γκάμας των προϊόντων της. Έτσι προστίθενται σταδιακά τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα άλευρα και τα δημητριακά.

Το ίδιο διάστημα η Ρυζεμπορική μπαίνει δυναμικά και στο χώρο των εισαγωγών, συνεργαζόμενη με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού με μακρόχρονη παράδοση στην καλλιέργεια οσπρίων και ξηρών καρπών.

Κι αυτό γιατί η παραγωγή ελληνικών οσπρίων και ξηρών καρπών δεν επαρκεί ώστε να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση.

100_1480

Το 2005 προχωρά σε αγορά ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων με σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους και ψυκτικούς θαλάμους τελευταίας τεχνολογίας.

Την τελευταία δεκαετία η “Θ. Τρέντσιος Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε” έχει σαφή προσανατολισμό στα ελληνικά προϊόντα, επιλέγοντας συνεργασίες κυρίως με ομάδες παραγωγών αλλά και αγροτικούς συνεταιρισμούς σε όλη την ελληνική επικράτεια (Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών-Πελεκάνος, Προϊόντα Γης Βοΐου, Κτήμα Αγρότη, Ε.Α.Σ Σερρών, Ε.Α.Σ Καβάλας κ.α.). Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αυξητική τάση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η εγχώρια παραγωγή οσπρίων και ξηρών καρπών, μια τάση που συνοδεύεται από μια γενικότερη στροφή στις αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις, μέσα από τη δημιουργία αγνών ελληνικών προϊόντων και την αναβίωση της καλλιέργειας ξεχασμένων, τοπικών ποικιλιών.

Στην κατεύθυνση αυτή η Ρυζεμπορική, στηρίζοντας το εγχείρημα μικρών, παραδοσιακών οικοτεχνιών, έχει πλέον εμπλουτίσει τη γκάμα της με προϊόντα όπως τα παραδοσιακά ζυμαρικά, το μέλι, τα αρωματικά φυτά, ο χαλβάς και τα αρτοσκευάσματα.

Στο πλαίσιο της παραπάνω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της και με συναίσθηση της ευθύνης που απορρέει από την ευαίσθητη φύση των προϊόντων, η εταιρία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης και Ασφάλειας τροφίμων HACCP (ISO 22000 : 2005) καθώς και Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2008)

Αναγνωρίζοντας ότι καθοριστικός παράγοντας μιας επιτυχημένης πορείας είναι η επιλογή συνεργατών, η εταιρία έχει επενδύσει στη δημιουργία και διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Στο πελατολόγιο της εταιρίας συγκαταλέγονται οι κυριότερες αλυσίδες super markets, ξενοδοχείων, catering και καταστημάτων delicatessen, δείγμα αναγνώρισης της σταθερής πολιτικής ποιότητας που ακολουθεί, του άρτια εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού της αλλά και της αδιάλειπτης ενημέρωσης και βελτίωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Η Φιλοσοφια Μας

Εμπνεόμαστε από την παράδοση και επιδιώκουμε την ανάδειξη και διατήρηση των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε αυθεντικές γεύσεις, αρώματα και διατροφικούς θησαυρούς, που αποτελούν πολιτισμική εξέλιξη αιώνων, δεμένη με τη λαϊκή παράδοση και θεματοφύλακας της συλλογικής μνήμης.