Οι κόκκινες φακές

Οι κόκκινες φακές παράγονται κυρίως στην Τουρκία, τον Καναδά, την Αμερική και την Ινδία.

Στη λαϊκή παράδοση της Ινδίας αναφέρεται ότι κάποτε ένας μυθικός βασιλιάς επιχείρησε να κλέψει την ιερή αγελάδα ενός από τους επτά σοφούς. Στην προσπάθειά του να την παγιδέψει την τραυμάτισε και στο σημείο όπου έτρεξε το αίμα της αγελάδας φύτρωσε η κόκκινη φακή.

Το αρχικό χρώμα των κόκκων της φακής είναι καφέ και αφού αποφλοιωθούν εμφανίζεται το κοκκινωπό χρώμα με το ποίο είναι γνωστές.

Έχουν γλυκιά γεύση και βράζουν γρήγορα επειδή είναι αποφλοιωμένες. Επιπλέον, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε αδιάλυτες (σκληρές) φυτικές ίνες, είναι πιο εύπεπτες, ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο.

Μαγειρεύονται ως σαλάτα, πουρές αλλά και ως σούπα.

x

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. 

Οκ το κατάλαβα