Η οσπριάδα είναι ένα μείγμα διαφόρων οσπρίων που μαγειρεύεται από παλιά στην Κρήτη και συναντάται με διάφορες ονομασίες, όπως Μαγεριά…
Το αλεύρι είναι η λεπτή σκόνη που παράγεται από το άλεσμα δημητριακών ή άλλων σπόρων πλούσιων σε άμυλο και χρησιμοποιείται…
Η παρουσία πολλών θρεπτικών ουσιών στα ρεβίθια, τα καθιστά ιδανική τροφή με πολλά οφέλη στην υγεία. Τα ρεβίθια καταναλώνονται ως…
Οι φακές είναι από τα πιο διαδεδομένα κι αγαπημένα όσπρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Συναντώνται σε ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών με…
Οι κόκκινες φακές παράγονται κυρίως στην Τουρκία, τον Καναδά, την Αμερική και την Ινδία. Στη λαϊκή παράδοση της Ινδίας αναφέρεται…