Το ποπ κορν δημιουργείται από καβουρντισμένους κόκκους αραβοσίτου και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σνακ παγκοσμίως. Το καλαμπόκι έχει την…
BLOG
Το μπιζέλι οφείλει τη σημερινή ονομασία του στο αρχαιοελληνικό “πίσον” που μετονομάστηκε στα λατινικά σε “pisum” .Αργότερα καθιερώθηκε στην ιταλική…
Τα ξερά κουκιά ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων και έχουν γλυκιά γεύση που θυμίζει φασόλι. Χρησιμοποιούνται πολύ στη μεσογειακή και…
Το ρύζι είναι ένα από τα βασικά διατροφικά είδη της ανθρωπότητας καθώς αποτελεί την κύρια τροφή σχεδόν για τα 2/3…
Η φάβα είναι ο καρπός του φυτού λαθούρι, που μετά την αποξήρανσή του θρυμματίζεται και μαγειρεύεται. Συνεπώς δεν πρόκειται για…
Η οσπριάδα είναι ένα μείγμα διαφόρων οσπρίων που μαγειρεύεται από παλιά στην Κρήτη και συναντάται με διάφορες ονομασίες, όπως Μαγεριά…
Το αλεύρι είναι η λεπτή σκόνη που παράγεται από το άλεσμα δημητριακών ή άλλων σπόρων πλούσιων σε άμυλο και χρησιμοποιείται…
Η παρουσία πολλών θρεπτικών ουσιών στα ρεβίθια, τα καθιστά ιδανική τροφή με πολλά οφέλη στην υγεία. Τα ρεβίθια καταναλώνονται ως…
Οι φακές είναι από τα πιο διαδεδομένα κι αγαπημένα όσπρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Συναντώνται σε ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών με…
Οι κόκκινες φακές παράγονται κυρίως στην Τουρκία, τον Καναδά, την Αμερική και την Ινδία. Στη λαϊκή παράδοση της Ινδίας αναφέρεται…